Friday, 25 August 2017

Kembara Shanghai - Restoran Halal Nanjing Road

Entry sebelum boleh jeling kat SINI...


Ini entry ringkas... Sebab... Aku malas nak taip panjang panjang... Ha Ha Ha...

Ok...

Kepada sesape nak menikmati makanan halal kat area Nanjing Road... Usah risau... Usah gundah gulana Balakrisnan Mutusamy.. Ehhh.... Memang ada beberapa kedai halal kat Nanjing Road tu... Street Food pon ada... Tapi kena pandai pilih dan cari lah ye....

Aku ikut jalan East Nanjing Rd.

Jumpa restoran halal ini... Tapi.. Bangunannya tengah renovate...

Besar jugak restorannya... Memacam menu pon ada.. Pilihlah ikut kaw suka...

We'Ouls cuma order 2 pinggan nasi jek... Banyak giler... So kongsi makan bertiga... Biasanya... Nasi dah siap lauk di atasnya... Ada sup juga.. Rasa? Sedap!

Jemput makan! Meh! Nganga mulut... Makan suap... He He He...

Ni satu lagi Restoran Halal... Lanzhou Beef Noodle namanya...

BERSAMBUNG...

17 comments:

  1. Pegi china ni mmg x kebulur..kedai makanan halal bersepah

    ReplyDelete
  2. Camne la nk dpt body mcm org dlm last pic tu 😬

    ReplyDelete
  3. Portion byk..2 pggan pun kenyang yakmat

    ReplyDelete
  4. kalau travel overseas, inilah yang pentingnya. kena tahu kat mana ada makanan halal. nasib bek ada nasik putih kan. orang Melayu kita pi mana pun kena tekak nasik jgak. haha

    ReplyDelete
  5. kalau makanan cina saya suka mee honn sup je, yang lain-lain mcm tak boleh blah kat tekak huhu

    ReplyDelete
  6. korang memang kena makan nasi, bior ada tenaga nak jalan-jalan hehe

    ReplyDelete
  7. Mujur ada makanan yg halal n boleh ditelan. Best tu jalan2 ke China.

    ReplyDelete
  8. Byk portion dia..daging goreng kering camtu kalo mkn memang win! sedappp

    ReplyDelete
  9. Apesal sup 3..nasi dua..SS diet ker

    ReplyDelete
  10. Rindunya kat uolls bertiga..muah muahh ciket

    ReplyDelete
  11. byk erk kedai halal kt sna....mudah skit nak cr makanan...nasi siap lauk? macam menarik je kan...

    ReplyDelete
  12. China muslim food mmg sedap2..

    ReplyDelete
  13. dia punya presentation food pon ..manyak cantikk !!!

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...