Saturday, 13 May 2017

Kembara Bandung - Festival City Link

Entry sebelum boleh ngorat kat SINI...


Festival City Link ni antara mall yang agak besar di Bandung ni... Kat sini juga lah terletaknya Pop Hotel di mana tempat aku menginap sepanjang aku di Bandung... 

Memang besau Festival City Link ni... Pada aku senang... 

Bertingkek tingkek...

Ini teksi Blue Bird... 

Kalu nak ke Airport bolehlah amik teksi Blue Bird... Berderet nunggu kaw depan pintu masuk Festival City Link... Tak usah risau... Teksi ikut meter... 

Tapi... Tapi... Kaw kena hati hati dengan supir kat Bandung ni ye Aci... Jangan bagi muka! Dorang ni licik dalam mengenakan kaw... Selagi dia boleh perah poket kaw dia akan perah dengan pelbagai alasan... 

Biasanya alasan yang aku kena... Tak ada duit kecik... Pastu... Hujung hujung tak nak ikut meter pulak... So... Kita kena bertegas... Kaw pulak tipu dia balik cakap tak ada lagi duit... Cakap je duit habis... Macam HH dia buat pekak je... Dia bayar ikut meter...

Tapi... Disebabkan supir amik aku kat tempat parking... Dia suruh bayar parking pulak... Padahal bukan parking pon... 10 minit pertama mesti free... Tapi macam aku cakap... Selagi dia boleh klentong dia klentong... Dia tak berjaya perah dengan alasan A... Dia create story B... Ke C... Sampai ke Z... Janji duhetttttttttttttttt! 

Arah nak ke Pop Hotel...

Dalam Festival City Link...

Lagi...

Aku sebenornya... Dah lapor kebulur... Kat dalam Festival City Link ni memang ada beberapa restoran... Restoran Korea paling banyak...

Yoogane pon hado... Pork Free...

Bibimbab pon hado...

Aku decide nak mencekik Pizza... Dua malam aku mencekik kat sini dengan menu berbeza... He He He...

Pizza kat Indonesia ni... Memang sedap banding kat Malaysia... Kalu kat Malaysia... Topping Pizza boleh nampak kuali! Kah Kah Kah... Kat sini topping pizzanya sebanyak tidak! Penuh! Puas makan...

Mix 4 fun katanya...

Lepas makan... Aku nyambung nyoping abiskan rupiah... Ha Ha Ha... Adehh laaa...

Nengok nengok apa yang berkenan...

Aci ni... Rembat berpasang pasang lagi kasut... Dalam luggage semua barang dia... Adehhh...


BERSAMBUNG...

27 comments:

  1. perghh...banyaknya sopping kasut..hihi..pizza hut di sana memang ngetop!!

    ReplyDelete
  2. kena siapkan satu karung juta-juta nie

    ReplyDelete
  3. boleh buat pengsan nie kalo nak jalan-jalan kat mall nie

    ReplyDelete
  4. Macam best je dalam Festival City Link tu... macam-macam kedai nampak... selalu juga dengar orang cerita pasal supir di sana... saya belum pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
  5. terapi minda bila dpat shopping

    ReplyDelete
  6. Best aa hotel hotel bwh shopping mall jek..siap borong angkut masuk bilik

    ReplyDelete
  7. Kena buat muka tegas la dgn supir bandung ni..asyik nak menipu jek so kena bijak tipu dia blk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat muka singa kat sawah... keh keh keh

      Delete
    2. buat muka mat over nak tampar david teo..haha

      Delete
  8. Kalau JM ikut sama ke Bandung tu mmg geng la dgn HH borong kasut pastu p opis tukar kasut setiap hari 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah JM boleh jadi model kasut tu... setiap hari bertukar

      Delete
  9. Pizza Hut Indon memang sedap sebab menu dia lain dari di malaysia dan pelbagai... air biru tu pun sodap. Kalau ikut tekak nak mengorder semua tapi ikut poket shupping lain lagi masyuk

    ReplyDelete
  10. Bila tenguk Pizza hut Indon ni teringat adegan gaduh-gaduh makan masa kat Malang....huhuhu malu sih pasal makan pun nak gaduh...aiyakkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa... makan pon gado? Nape x makan gado2 jek? He he he

      Delete
  11. wah kasut dia cantik lah macam-macam corak....bukan main tersengeh si HH dapat kasut macam-macam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg penting tahan lama... seyes bebaloi.. murah lak tu

      Delete
  12. Kat sana pizza kira org kaya mkn sb tu kena buat penuh jiwa hehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...