Tuesday, 30 August 2016

Gadget Kembara - GoPro 3-way Pole

Actually... GoPro 3-way Pole ni dah basi di pasaran... Aku je baru nak hegeh hegeh nak ada benda alah ni... Sebelum ni aku pakai Monopod biasa jek... Boleh refer entry SINI...

Itu pon sebab HH yang belikan... Ubat merajuk aku katanya... Kah Kah Kah... Tu lah... Sape suruh buat aku merajuk! Kan dahhhh... Kena paw kaw kaw punya... Ha Ha Ha...

Ok... Aku tak nak citer pasal punca aku merajuk... Sebab... Ia berlaku masa trip Hatyai... Nantilah aku citer kat entry Hatyai yang tak berhabisan tu... Memang sadis... He He He...

Nahhhh! Terimalah... Ubat Merajuk Rela Kaw Pujuk... Ha Ha Ha... Kalu camnilah habuannya... Hari hari aku nak merajuk lahhhhh... Kah Kah Kah... Matikkkk!

Kaw memang nampak segak bergaya! Aku tergoda habis!

Kembara Hatyai - Central Mosque Of Songkhla

Entry sebelum boleh petik di SINI...


Lepas mencekik roti canai telur dan Cha Ron... We'ouls pon singgah di Central Mosque Of Songkhla...

Cuaca waktu ni... Perghhhhhh! Rasa nak terbakor rentung kulit badan aku nih... Serious panas gilerrr!!! Nasib baik aku pakai topi dan cermin mata aku ni jenis transition... Kalu tak... Nak belek bulu hidung Mr Boon pon tak nampak... Silau! Kah Kah Kah...

We'ouls buat buat berlakon muka sejuk... Padahal...  Panas berdenting... Ting.. Ting... Lepas amik gambo nih.... Jay Emm dan HH bertempiaran lari cari pokok nak berlindung... Kah Kah Kah....

Saturday, 27 August 2016

#TravelLovePeople - July - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Terlebih dulu... SS minta maaf... Sebab terlalu lewat untuk publish entry penghargaan buat U'ouls yang selalu rajin terjah Pondok Buruk SS yang sendu terkulai layu di tasik madu Fauziah Latif ni.... Ehhhh...

Dan.. SS minta maaf banyak banyak banyak... Di atas komen dan pertanyaan berkenaan travel yang tak sempat dibalas... Dan...Tak dapat buat kunjungan balas seperti biasa...

Semuanya berlaku atas faktor kesihatan SS yang sejak akhir ini semakin merundum hingga paras index lemah... 
* Amboiiiihhhh! Mengalahkan index pasaran Lembaga Getah Malaysia pulak gamaknya... Kih Kih Kih...

*** Kembara Dragon Songkla, Thailand ***
TOP 7 #Travel Love People July

Jay Emm..

Wednesday, 24 August 2016

Kembara Hatyai - Halal Restaurant I

Entry sebelum boleh gomol kat SINI...


Entry Hatyai aku kali ni memang pendek pendek... Macam Ibrahim Pendek... Sebab... Aku appoint driver... Bukan aku terjah sendiri... Tapi... Tidak bermakna tidak ada drama... Memacam drama akan menyusul nanti... Kalu nak tahu... Kena follow kembara ini hingga ke hujung episod... Boleh? Ha Ha Ha...

Lepas We'ouls membeli souvenir kat Manida Gift Shop... Mr Boon teruskan perjalanan ke sebuah restoran halal di Hatyai ni... Aku tak tahu lokasi dan nama restoran tu... Tapi seingatnya... Tak jauh dari Manida Gift Shop... 

Aku tak reti baca Siam.. Ada sesape boleh tolong translate? He He He.. Inilah restorannya...